بورس تهران معاملات خود را در چهارمین روز معاملاتی پس از اعلام سیاست ارزی جدید توسط بانک مرکزی با افت ۴۸۱ واحدی شاخص کل (معادل۵/ ۰ درصد) پشت سرگذاشت. این میزان افت بیشترین نزول روزانه شاخص سهام در سال جاری به شمار میرود.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای دلار ثابت نخواهد بود و براساس مدیریت شناور شده با متغیرهای اقتصادی تغییر خواهد کرد گفت: البته این تغییرات زیاد نبوده و در حد ۵ یا ۶ درصد خواهد بود.
مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی گفت: افرادی که برای واردات کالاهای اساسی برای دریافت ارز به بانک مراجعه میکنند ارز را با نرخ ابلاغیه بانک مرکزی دریافت میکنند، اما مابهالتفاوت آن را نیز دریافت خواهند کرد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه ارز حاصل از صادرات کالا باید به چرخه اقتصاد کشور بازگردد؛ از بانک مرکزی خواست تا با تکمیل و بهره برداری سریعتر از سامانه "نیما" نظارت جدی بر منابع ارزی حاصل از صادرات و واردات اعمال شود.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تصمیم اخیر بانک مرکزی در خصوص تکنرخی کردن ارز یکی از مهم ترین تصمیماتی بود که تکلیف سرمایهگذاران به ویژه معاملهگران بازار سهام در خصوص نرخ ارز را مشخص کرد.
بانک مرکزی در اطلاعیه ای درباره اجرای تصمیات ستاد اقتصادی دولت تاکید کرد که تمامی پرداخت های مربوط به قراردادهای فاینانس بر مبنای دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی خواهد بود.
یک شرکت پتروشیمی اقدام به تزریق ارز به بازار کرده و پیش بینی میشود با یک اقدام همه جانبه از سوی شرکت های پتروشیمی، حجم عرضه ارز در بازار افزایش یابد که تبعا موجب مقابله با سوداگران ارز خواهد شد.
اگر چه برخی زمزمه دلار ۶هزارتومانی را در بازار مطرح می کنند، اما این نرخ در بازار عملیاتی نمی شود و خرید و فروش ها در حجم پایین با نرخ ۵۷۰۰ تا ۵۷۵۰ در حال انجام است.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران نرخ واقعی دلار را نهایتا ۴۲۰۰ تومان دانست و تصریح کرد که نرخ ۵۶۰۰ تومانی موجود در بازار اصلا واقعی نیست و عزمی هم برای کنترل این بازار وجود ندارد. این در حالی است که ارزش پول ملی ۴۰ درصد افت کرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی جزئیات طرح دوفوریتی کاهش نرخ ارز را تشریح کرد و گفت: هفته آینده با بانک مرکزی اتمام حجت می کنیم در صورت عدم مدیریت بازار ارز، طرح دو فوریتی در دستور کارمجلس قرارمی گیرد.